Lajkovac video strašnu Tijanu Bošković: Rutina Ezačibašija...

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.11.21. | 20:40

Odbojkašice Ezačibašija slavile u prvom meču šesnaestine finala CEV kupa maksimalnim rezultatom protiv Železničara – 3:0

Prava poslastica za odbojkaške sladokusce večeras u Lajkovcu! Odličnu predstavu prikazale su odbojkašice Ezačibašija i Železničara, a pobeda je pripala turskom timu – 3:0 (28:26, 25:17, 25:17). I pored toga što su poražene maksimalnim rezultatom, devojke iz Lajkovca mogu da budu ponosne na partiju koju su pružile. Nijednog trenutka se nisu predavale, a bile su i veoma blizu dobijanja prvog seta.

Najbolji akter meča bila je sasvim očekivano srpska reprezentativka Tijana Bošković, koja je zabeležila 15 poena. Napustila je igru sredinom trećeg seta, kada je pitanje pobednika bilo rešeno i dobila jak aplauz sa tribina lajkovačke dvorane. Uz nju je dvocifrena bila i Adams sa 14 poena, a Maja Ognjenović je skupila tri poena. U domaćem timu se izdvojila Aleksandra Uzelac sa 11 poena.

Izabrane vesti

Bez ikakvog straha odigrale su izabranice Branka Kovačevića ovaj meč. Potpuno ravnopravne su bile u prvom setu sa rivalom, a posebno inspirisane da pokaže talenat koji poseduju bile su Aleksandra Uzelac i Jovana Mirosavljević. I pored toga što su imale nekoliko poena zaostatka sredinom seta, uspele su završnicu da učine veoma neizvesnom, pa čak i da prve dođu do set lopte. Međutim, propustile su prilike koje su imale, a to je vrlo dobro znala da kazni Boškovićeva. Zajedno sa Adams je u ključnim trenucima preuzela odgovornost i dovela Ezačibaši do vođstva u setovima.

I u naredna dva se dobro držao Železničar, ali su Turkinje znale kada treba da dodaju gas i naprave razliku. Kad je bilo važno, Maja Ognjenović se uglavnom oslanjala na saigračicu iz reprezentacije Tijanu Bošković, a ona je levicom slala neodbranjive napade. Nije bilo neizvesnosti i drame u druga dva perioda, ali zanimljiva odbojka nije izostala. Pobeda je pripala zasluženo Ezačibašiju, a publika u Lajkovcu može da bude zadovoljna celokupnim ugođajem.

Turski tim je dobio sva tri boda, pa je sada vrlo blizu prolaska u osminu finala Kupa CEV. Samo ukoliko Železničar dobije revanš rezultatom 3:0 ili 3:1, onda će se igrati zlatni set. U svakom drugom slučaju, Ezačibaši prolazi dalje... Druga utakmica je zakazana za 24. novembar od 17 časova u dvorani Ezačibaši u Istanbulu.

Pobednik ovog duela igraće u narednoj rundi protiv boljeg iz obračuna Kalcit Kamnik (SLO) – Nojšatel (SUI). Utakmice osmine finala Kupa CEV su na programu 8. i 15. decembra.

 


tagovi

Maja OgnjenovićTijana BoškovićEzačibašiŽOK Železničar Lajkovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara